На Вінниччині вирощують французьких овець

Фото з відкритих джерел

Молочна ферма із Жмеринської громади, що на Вінниччині, поповнилася вівцями молочної французької породи Lacon. Про це розповіла фермерка Світлана Щучак.

До війни Світлана Щучак працювала на шахті в Луганській області. Після окупації рідного міста Кришталеве (Красний Луч) вона з родиною переїхала до Жмеринської громади, де почала вирощувати кіз та виготовляти натуральну молочну продукцію.

На фермі виготовляють понад 20 видів сирів та йогуртів, розробили лінійку безлактозної продукції і створили власний бренд — «Тартацькі сири», що вирізняється натуральністю, екологічністю та користю для здоров’я.

«Нещодавно наша ферма поповнилася вівцями французької породи Lacon. Вже наступного року плануємо виготовляти сири також із овечого молока — це дуже смачно та корисно», — розповіла власниця ферми.

На фермі також утримують перепілок, яких годують натуральним кормом і сироваткою, завдяки чому їхні яйця надзвичайно смачні й поживні. Тут також можна придбати домашні курячі яйця.


Залишити коментар