Чт. 20 Березня 2025

Вологий кекс з апельсиновим сиропом

Апельсиновий кекс. Фото з відкритих джерел.

Я не люблю сухих кексів. А цей для мене ідеальний – вологий аж соковитий апельсиновий кекс. А все тому, що він просочується ароматним апельсиновим сиропом. Скуштуйте!

Інгредієнти:

100 г масла або маргарину,

1 скл. цукру,

2 яйця,

2 скл. борошна,

1 ч. ложка розпушувача,

1 скл. кефіру,

1 скл. родзинок,

цедра 1 апельсина (всі продукти мають бути кімнатної температури).

Для сиропу: сік 1 апельсина, 0,5 скл. цукру.

Спосіб приготування:

Масло або маргарин збити з цукром до пишності. Додати по 1 яйця, додати кефір, збити. Родзинки ошпарити окропом, висушити серветками, обваляти у борошні.

У тісто додати борошно, вимішати ложкою, додати родзинки і цедру, перемішати. Вилити у змащену маслом форму, випікати у розігрітій до 170 ОС духовці приблизно 50 хв до сухої зубочистки.

Приготувати сироп: сік закип’ятити з цукром, охолодити. Дістати форму з кексом, дати охолонути 10 хв, наколоти зубочисткою, полити сиропом (прямо у формі), дати добре просочитися.

Потім дістати з форми, можна посипати цукровою пудрою.

Бойківський книш: рецепт пирога для справжніх гурманів


Залишити коментар