

Апельсиновий кекс. Фото з відкритих джерел.
Я не люблю сухих кексів. А цей для мене ідеальний – вологий аж соковитий апельсиновий кекс. А все тому, що він просочується ароматним апельсиновим сиропом. Скуштуйте!
Інгредієнти:
100 г масла або маргарину,
1 скл. цукру,
2 яйця,
2 скл. борошна,
1 ч. ложка розпушувача,
1 скл. кефіру,
1 скл. родзинок,
цедра 1 апельсина (всі продукти мають бути кімнатної температури).
Для сиропу: сік 1 апельсина, 0,5 скл. цукру.
Спосіб приготування:
Масло або маргарин збити з цукром до пишності. Додати по 1 яйця, додати кефір, збити. Родзинки ошпарити окропом, висушити серветками, обваляти у борошні.
У тісто додати борошно, вимішати ложкою, додати родзинки і цедру, перемішати. Вилити у змащену маслом форму, випікати у розігрітій до 170 ОС духовці приблизно 50 хв до сухої зубочистки.
Приготувати сироп: сік закип’ятити з цукром, охолодити. Дістати форму з кексом, дати охолонути 10 хв, наколоти зубочисткою, полити сиропом (прямо у формі), дати добре просочитися.
Потім дістати з форми, можна посипати цукровою пудрою.
Додав: Марія Просто
Джерело: Сім'я і дім
Залишити коментар