
Дора – новий гібридний сорт яблук

Сорт Дора. Фото з відкритих джерел.
Дора – це новий сорт яблука з рум’яним золотистим відтінком, виведений розсадниками Rispe та Escande. Він є результатом схрещування сортів Ренетта Грігія ді Торріана та ГолдРаш, і є власністю Alma Mater Studiorum Болонського університету в Італії.
Про це повідомляє FreshPlaza.
Це яблуко вже встигло завоювати прихильність споживачів. За словами його творців, «Дора», здається, вдало поєднала в собі витонченість і простоту.
«Це нетиповий сорт, ідеальний для фермерів, тому що він простий у вирощуванні, витривалий і рясний. Він також дуже соковитий і хрусткий, смакові якості відповідають вимогам споживачів і були дуже добре сприйняті», – говорить Себастьян Ріспе
Розсадники Rispe та Escande вирішили розробити цей новий сорт, оскільки Дора має кілька переваг.
«Основна мета – знайти нетиповий фрукт з гарним смаком, який виділяється і має гарний термін зберігання. Дора відповідає всім критеріям: зібрана наприкінці вересня на півдні Франції для тривалого зберігання, а на початку жовтня для негайного споживання, Дора зберігається 6 місяців у звичайних холодильних камерах і понад 6 місяців у контрольованій атмосфері. Золотистий колір яблук є ще однією відмінною рисою в секторі, де домінують двоколірні яблука», – пояснює Моніка Куюнджич, менеджер з комунікацій Sarl Dora.
Для виробників ідея полягала в тому, щоб запропонувати яблуко, яке було б простим у вирощуванні, легкодоступним і з хорошою врожайністю.
Себастьян Ріспе та Бенуа Есканде тестують Дору у своїх садах Муассак з 2019 року. Сорт пройшов агрономічну та технічну перевірку, має відмінну лежкість та низьку сприйнятливість до парші та попелиці. Французькі розплідники отримали ексклюзивні права по всій Європі.
Фермери вже можуть подавати заявки на розмінування агроземель
Залишити коментар