Як приготувати ліниві пісні голубці
Якщо часу на приготування немає, це не привід відмовлятися від улюбленої страви. Просто скористайтеся його «лінивим» варіантом. Сьогодні готуємо найсмачніші голубці максимально швидко. У них немає ні грама м’яса, тому цю страву можна вживати навіть у піст.
Інгредієнти:
Рис – 1 склянка,
Капуста білокачанна – 0,5 кг,
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Гарбуз (або кабачок, або солодкий болгарський перець) – 150 г,
Томатна паста (за бажанням) – 1 ст. ложка або свіжі помідори – 2-3 шт.
Олія для смаження – 40 мл (скільки піде),
Сіль – за смаком,
Перець – за смаком,
Вода (окріп) або грибний бульйон – 2 склянки.
Спосіб приготування:
Цибулю чистимо і нарізаємо кубиками або півкільцями. Очищену моркву натирраємо на великій тертці (або нарізаємо соломкою). Гарбуз чи солодкий перець нарізаємо кубиками, а капусту – квадратиками чи соломкою.
Рис заливаємо окропом на 10 хвилин. Воду зливаємо, а крупу добре промиваємо.
Розігріваємо олію на сковороді, після чого викладаємо туди цибулю та моркву. Обсмажуємо протягом 1-2 хвилин, помішуючи, на середньому вогні.
Додаємо капусту та гарбуз (або солодкий перець). Тушкуємо все разом, помішуючи, 5-7 хвилин на невеликому вогні. Солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції та томат за бажанням.
Додаємо рис і добре перемішуємо. Заливаємо окропом і гасимо на мінімальному вогні під кришкою до готовності рису (близько 30 хвилин).
Залишити коментар