Харчування і діабет: як підтримувати баланс

знизити рівень холестерину

Ілюстративне фото з мережі.

При цукровому діабеті харчування є найважливішою складовою лікування. Приймати їжу потрібно 5-6 разів на день невеликими порціями – це допоможе уникнути стрибків рівня цукру. Харчуватися краще в один і той же час, а суворі дієти та голодування протипоказані.

Що можна, що не можна

Страви при діабеті дозволені тушковані, запечені, відварені або на парі. Цілком потрібно виключити цукор, мед, кондитерські вироби, варення, хлібобулочні вироби з білого борошна, обмежити вживання тваринних жирів.

А клітковини в їжі має бути багато, тому що такі вуглеводи повільніше засвоюються і різко не підвищують цукор в крові.

Приблизне меню на день при цукровому діабеті

    • Сніданок: гречана каша на воді, печене яблуко, несолодкий чай.
    • Другий сніданок: сирники із нежирного сиру, відвар шипшини.
    • Обід: рибний суп, парова котлета з овочами, кисіль.
    • Полудень: фруктовий салат із несолодких плодів.
    • Вечеря: ледачі голубці, несолодкий чай.

Залишити коментар