Ср. 18 Грудня 2024

Унікальну гастрономічну карту перезентували на Рівненщині

Олег Босик презентує громаді гастрономічну карту Володимиреччини. Суспільне Рівне.

У Володимирці на Рівненщині презентували гастрономічну карту. Це 18 автентичних страв поліського регіону з 14 населених пунктів громади, з рецептом та історією кожної з них усі охочі можуть ознайомитися, перейшовши за посиланням через QR-код.

Про це повідомляє Суспільне.

Автентичними стравами частували відвідувачів у рамках презентації місцевої гастрономічної карти у День захисників і захисниць України.

Фахівець управління соціально-культурної сфери Володимирецької громади Олег Босик каже, що на карті зображені автохтонні стародавні страви, які готують у населених пунктах громади з давніх-давен.

«Також на карті є QR-коди, завдяки яким можна подивитися більше інформації, дізнатися про історію виникнення страв, про те, де вони готувалися, з якого часу, про рецепт даної страви, як приготувати в сучасних умовах, про інгредієнти», – розповів Олег Босик.

Серед страв, які можна було скуштувати за донат для ЗСУ, були печена капуста в огірковому розсолі, вареники з чорницями, картопляна ковбаса з салом, юшка з грибами, гарбузова каша, ланципупики, борщ із сушеної риби, затирка, молочний суп з пшоном, печунське мудрило та інші.

Краєзнавиця та учасниця презентації Леся Гайдук зазначила, що страву мудрило готувати нескладно, таку назву вона має через простоту приготування.

«Мудрило – це старовинна страва. Печуться картопляники. Можна в печі пекти, можна на сковорідці. І якщо великі – ріжуться, якщо маленькі – кидаються цілими. І робиться така юшка з реберцями або мʼясом, кидається пшоно. Ось таке вам мудрило. Намудрують господині – і мають смакоту», – розповіла вона.

Зазначається, що гастрономічна карта є продовженням проєкту «Володимиреччина на смак», який втілюють у громаді.


Залишити коментар