Нд. 15 Вересня 2024

Чому не треба викидати бадилля помідорів

Фото з відкритих джерел.

Бадилля від помідорів стане справжньою знахідкою для боротьби зі шкідниками, адже більшість комах ненавидять соланін – отруйне з’єднання, що містить томатне бадилля.

Для такого застосування подрібніть 4 кілограми бадилля, залийте його відром теплої води і дайте розчину настоятися протягом 4 годин, після чого прокип’ятіть на невеликому вогні під кришкою протягом пів години. Процідіть відвар і розбавте водою у співвідношенні 1:4, після чого додайте туди 40 – 50 г мила. Цим розчином обприскуйте уражені ділянки будь-якої культури.

Добриво

З помідорного бадилля також вийде хороше добриво, яке сприяє росту рослин на городі. Наповніть бадиллям і бур’янами бочку на 2/3 і залийте водою. Накрийте ємність плівкою та зробіть кілька отворів для газообміну. Настоювати такий розчин потрібно протягом тижня, після чого літр суміші розведіть у відрі води та внесіть під корінь рослин.

Попіл

Попіл з помідорного бадилля можна використовувати як ефективне підживлення для інших рослин. Для приготування просто спалить сухі кущі.

Мульча

Бадилля помідорів чудово підходить для мульчування рослин. Використовуючи його таким чином, ви швидко отримаєте хороший результат.

Компост

Хоча помідорне бадилля довго розкладається, воно є ефективною сировиною для приготування компосту. Щоб пришвидшити приготування компосту, перед тим, як додати бадилля в яму, не забудьте подрібнити його й полити спеціальними препаратами. Це прискорить перегнивання.


Залишити коментар