Сб. 14 Вересня 2024

В чому різниця між цукіні й кабачком

Фото з відкритих джерел.

Кабачок – овоч із родини гарбузових, родом із Центральної Америки та Індії. Цукіні, різновид кабачка, був виведений у Європі, через що його часто називають “європейським кабачком”.

Цукіні росте у формі куща, тоді як стебла кабачка стеляться по землі. Цукіні – більш вибаглива культура, яка потребує багато вологи та сонця. Кабачок ж добре переносить коливання температур і може рости навіть серед бур’янів.

Форма плодів цукіні зазвичай правильна, пряма, вони ростуть переважно в довжину і майже не розширюються. Кабачки ж можуть досягати значних розмірів і мати досить товсту форму.

Листя та плоди цукіні мають насичений зелений колір, іноді з візерунком. Жовті сорти цукіні також вирізняються яскравим забарвленням. Плоди кабачків містять більше насіння і швидше «старіють», коли шкірка стає твердою, а м’якуш – рихлим.

Цукіні багатий на мінерали: кальцій, натрій, магній, фосфор, залізо, а особливо – на калій. Окрім того, у цукіні багато вітамінів А, С, Е, РР, В, що робить його важливим елементом дієтичного та здорового харчування, зокрема для дітей. Цукіні настільки смачний, що його можна вживати у сирому вигляді. Кабачки ж потребують термічної обробки – їх смажать, тушкують або консервують.


Залишити коментар