Сб. 14 Вересня 2024

Що потрібно встигнути на городі до 1 вересня

Фото з відкритих джерел.

Завершення літа – це не тільки час для збору врожаю, але й період, коли городники мають підготувати свої ділянки до наступного сезону.

Щоб осінь принесла лише приємні клопоти, важливо встигнути виконати кілька ключових завдань. Дізнайтеся, які справи потрібно завершити до настання осінніх холодів, щоб ваш город залишався в ідеальному стані.

Зверніть увагу на дерева

Як правило, зрізом сухих частин дерев і чагарників займаються саме наприкінці серпня, поки що можна відрізнити справді мертві частини від сезонного пожовтіння. Не рекомендуємо видаляти сухі гілки, що намічаються, позбавляйтеся тільки відмерлих. Після цього займіться поливом дерева, це необхідно для правильного формування квіткових бруньок у наступному році. Якщо у вас залишиться час, є сенс розпушити землю біля коріння, щоб останнє отримало більше кисню перед осіннім періодом.

Час моркви

Якщо до збирання моркви у вас є час, все одно не забуваємо про її присутність на городі. Великі плоди виходять лише у тому випадку, якщо ви заздалегідь прорідите грядку. Зайві саджанці займають місце і не дають моркві достатньо місця для росту. Залишіть між морквою не менше ніж п’ять сантиметрів вільного місця — ідеальна пропорція для пророщування великого плоду.

Пересаджуємо квіти

Квіти, які і так непогано ростуть, якщо ми говоримо про багаторічники, можна залишити у спокої, а ті, кому потрібна допомога, які “кричать” про те, щоб ви пересадили їх прямо зараз треба пересадити. Низькорослі квіти варто пересаджувати наприкінці серпня в більш сонячні місця, щоб їм дісталося більше сонця восени. Так ви досягнете кращого вкорінення до нового сезону.

Обробка полуниці

Багато хто займається виключно вирощуванням ягід на ділянці, а найпопулярнішою є полуниця. Однак, вона ж і найпримхливіша. Якщо ви плануєте висадити новий сорт, зараз — саме час. Полуниця встигне вкоренитися, доки не настали заморозки. Наступного року на вас без сумнівів чекає добрий врожай.

Як визначити підроблений мед


Залишити коментар