Чт. 19 Вересня 2024

Ціна на сливи знижується

Фото з відкритих джерел.

На ринку України спостерігається надмірна пропозиція слив з місцевих господарств, що чинить суттєвий тиск на ціни в даному сегменті.

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

За інформацією учасників ринку, наразі попит місцевих оптових компаній на сливи дуже невисокий, тоді як обсяги пропозиції даних кісточкових на ринку продовжують збільшуватися через сезонний фактор.

Так, станом на 22 серпня ціна на сливи з місцевих господарств варіюється в діапазоні 8-14 грн/кг ($0,19-0,34/кг), що в середньому на 54% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Аналітики відмічають, що висока температура повітря сприяла прискореному дозріванню слив і водночас негативно вплинула на їхню якість, що також чинить додатковий тиск на ціни.

«Виробники стурбовані тим, що ціни на сливи вже опустилися нижче за рівень минулого року. Для порівняння: рік тому продаж здійснювався в середньому на 33% дорожче, ніж сьогодні. При цьому садівники не виключають, що за обставин, що склалися, будуть змушені й надалі поступатися покупцям і знижувати ціни», – зауважують експерти.

Селекціонер вивів новий сорт кукурудзи “Вишиванка”


Залишити коментар