Кому не можна їсти кукурудзу
Сезон цукрової кукурудзи – у розпалі. Це натуральний продукт, який називають одним із кращих джерел вітаміну К, необхідного для серцево-судинної системи. Кукурудза також містить вітаміни С, РР, вітаміни групи В, фосфор, калій, мідь, йод, фтор. При цьому варіння забирає тільки 20% усіх корисних елементів.
Варена кукурудза сприяє:
- роботі головного мозку та покращує пам’ять;
- міцності кісток;
- функціонуванню серцево-судинної системи;
- омолодженню шкіри та організму загалом;
- покращенню настрою;
- поліпшенню згортання крові;
- боротьбі з сечокам’яною хворобою;
- роботі підшлункової залози.
Лікарі рекомендують з’їдати за добу 200 грамів цього продукту, тобто один качан. Адже кукурудза багата клітковиною і покриває добову потребу в ній організму.
Вживання кукурудзи провокує головний біль
Попри свою користь, кукурудза як продукт частого вживання підходить не всім. Вона буде шкідливою для людей з підвищеним рівнем згортання крові, які схильні до тромбозів.
Одноразове вживання великої кількості цього продукту здатне спровокувати головний біль, а також негативно позначитися на роботі кишково-шлунково тракту. Тому людям, які страждають на гастрит, кукурудза протипоказана. Інакше слід очікувати на розлад травлення, здуття та біль у животі.
Кукурудза – калорійний продукт. Особливо це стосується сучасних цукрових гібридів. Людям із надмірною вагою не варто захоплюватися її споживанням.
Залишити коментар