Чт. 19 Вересня 2024

Кому не можна їсти кукурудзу

Фото з відкритих джерел.

Сезон цукрової кукурудзи – у розпалі. Це натуральний продукт, який називають одним із кращих джерел вітаміну К, необхідного для серцево-судинної системи. Кукурудза також містить вітаміни С, РР, вітаміни групи В, фосфор, калій, мідь, йод, фтор. При цьому варіння забирає тільки 20% усіх корисних елементів.

Варена кукурудза сприяє:

  • роботі головного мозку та покращує пам’ять;
  • міцності кісток;
  • функціонуванню серцево-судинної системи;
  • омолодженню шкіри та організму загалом;
  • покращенню настрою;
  • поліпшенню згортання крові;
  • боротьбі з сечокам’яною хворобою;
  • роботі підшлункової залози.

Лікарі рекомендують з’їдати за добу 200 грамів цього продукту, тобто один качан. Адже кукурудза багата клітковиною і покриває добову потребу в ній організму.

Вживання кукурудзи провокує головний біль

Попри свою користь, кукурудза як продукт частого вживання підходить не всім. Вона буде шкідливою для людей з підвищеним рівнем згортання крові, які схильні до тромбозів.

Одноразове вживання великої кількості цього продукту здатне спровокувати головний біль, а також негативно позначитися на роботі кишково-шлунково тракту. Тому людям, які страждають на гастрит, кукурудза протипоказана. Інакше слід очікувати на розлад травлення, здуття та біль у животі.

Кукурудза – калорійний продукт. Особливо це стосується сучасних цукрових гібридів. Людям із надмірною вагою не варто захоплюватися її споживанням.

Новий штам віспи мавп загрожує Європі


Залишити коментар