Чт. 19 Вересня 2024

Чому ми бачимо “мушки” перед очима

Фото з відкритих джерел.

Настає час, і ми помічаємо, що у нас з’являються мушки в очах – маленькі крапки у полі зору. Їх видно, коли дивишся на яскравий об’єкт: білий папір чи блакитне небо. Вони дратують, але не заважають зору.

“Найчастіше «мушки» з’являються через помутніння та ущільнення центральної зони кришталика. Цей стан зазвичай виникає з віком. Самі собою темні плаваючі точки нікуди не зникнуть, більше того — можуть збільшуватися”, – пояснює лікар-офтальмолог Наталія Розумей.

Ще одна причина «мушок» у тому, що у склоподібному тілі може плавати так звана глибка. Її не можна побачити оком, а лише при спеціальному освітленні, розширивши зіницю.

Часто «мушки», а також «блискавки», спалахи, «пружинки» з’являються при остеохондрозі або іншій патології хребта. Через захворювання хребетного стовпа погіршується кровопостачання сітківки та зорового нерва.

Нерідко чорними плавучими точками проявляються проблеми з судинами головного мозку. Потрібно звернутися до лікаря. А поки що раджу закапувати очі вітамінними краплями.


Залишити коментар