Чт. 19 Вересня 2024

Вчені створили замінники олії та яєць із шкірки апельсинів

Компанія Ingredion оголосила про запуск двох нових інгредієнтів із цитрусових волокон, які можуть замінити олію та яйця. Їх можна використовувати в різноманітній їжі, включаючи альтернативи м’ясу, молочні продукти, випічку, пише SEEDS

На відміну від деяких інших продуктів з цитрусових волокон, розробка Ingredion має багато переваг, зокрема можливість частково або повністю замінити дорогі та нестабільні інгредієнти – яйця, олії, томатну пасту тощо.

«Веганські продукти зазвичай містять серію добавок для імітації інгредієнтів, таких як яйця, що призводить до довгого та складного списку інгредієнтів», – розповіла виданню Vegconomist Юліка Баседа, глобальний менеджер R&D програми в Ingredion.

Натомість продукти Ingredion мають природний склад та широку функціональність. Вони можуть емульгувати та зв’язувати воду, забезпечуючи товщину продукту та його стабільну текстуру.

Цитрусові волокна вже доступні на ринках Європи, Близького Сходу та Африки, пізніше  вони стануть доступними в США та Канаді, а згодом і в Латинській Америці.

Особливістю цитрусових волокон є те, що вони оптимально замінюють синтетичні зв’язувальні речовини, такі як метилцелюлоза, в рослинному м’ясі. Виготовлені з переробленої цитрусової шкіри, вони отримали екологічні маркування на упаковці «виготовлено з натуральних джерел», «на основі фруктів» та «джерело харчових волокон».


Залишити коментар