Секрети приготування найніжнішого соковитого курячого філе
Куряче філе здебільшого асоціюється з прісним та сухуватим м’ясом. Однак насправді все залежить від майстерності кулінара. За умови правильного приготування, з курячого філе можна зробити ніжну та соковиту страву.
Одним із секретів приготування ідеального філе є використання ароматних соусів. Сьогодні ми відкриємо для вас нескладний, але смачний рецепт – куряче філе в часниковому соусі.
Спочатку слід підготувати потрібні інгредієнти. Нам знадобиться 600 г курячого філе, сіль, чорний мелений перець, паприка до смаку, борошно для паніровки та олія для смаження. Для соусу беремо шматочок вершкового масла, 2-3 зубчики часнику, ложку борошна, сіль і пів склянки гарячої води.
Куряче філе нарізаємо кубиками, солимо, перчимо, присмачуємо паприкою і обвалюємо в борошні. Далі на розігрітій олії обсмажуємо шматочки м’яса з усіх боків до апетитної скоринки. Відкладаємо їх убік, а в цю ж сковороду кладемо шматок вершкового масла для приготування соусу.
Як тільки масло розтопиться, додаємо борошно, сіль і пропущений через прес часник. В утворену суміш поступово вливаємо гарячу воду, безперервно помішуючи. Коли соус загустіє, викладаємо туди обсмажені шматочки курки і акуратно перемішуємо.
Залишається потомити страву ще хвилинку на вогні – і ви отримаєте ніжне, м’яке та надзвичайно соковите куряче філе в густому, духмяному часниково-масляному соусі. Цю делікатну страву можна подавати з будь-яким гарніром – рисом, картоплею, макаронами чи свіжими овочами. Смакота неперевершена!
Залишити коментар