Пн. 17 Червня 2024

Поради садівників з Тернополя, як позбутися попелиці на трояндах

попелиця на трояндах

Попелиця на трояндах, ілюстративне фото з мережі

Попелиця на трояндах є справжньою проблемою для багатьох квітникарів. Ці дрібні комахи здатні завдати серйозної шкоди рослинам, висмоктуючи соки та переносячи захворювання. Тернопільські садівники та продавці квітів розповіли про ефективні способи боротьби з попелицею на трояндах троянд від цього шкідника. Про це пише Суспільне Тернопіль.

У їхньому арсеналі – як професійні інсектициди, так і перевірені часом народні методи з використанням натуральних компонентів. Поєднання різних підходів та відповідальне ставлення до догляду за квітами дозволяє досягти бажаного результату – розкішного цвітіння троянд без попелиці.

Думка продавця квітів

Продавець квітів Ярослав Стасюк каже, весною розпочинається період підживлення троянд. Він проходить у квітні та в липні.

За його словами, використання спеціальних засобів, інсектицидів, допоможе вберегти квітку від шкідників.

“Зазвичай, коли троянда починає розвиватися та цвісти, то хвороба охоплює квітку. У такому випадку потрібно закопувати рослину, а інакше хвороба розповсюджується на інші бутони”.

Думка садівниці

Садівниця Любов розповіла, як боротися зі попелицею народними методами.

“Після посадки троянд, то на осінь їх потрібно обрізати. Щоб квітки не вимерзали, я їх підгортаю, чи прикриваю тирсою, землею корінці троянд. Навесні почорнілі гілки рослини обов’язково обрізаю попід край, щоб все пошкоджене прибрати. Весною для кращого результату посипаю попелом”.

Жінка каже, є ще один метод боротьби з попелицею.

“Господарське мило потрібно натерти на грубій терці. Потім залити гарячою водою до повного розчинення. Зроблене додається до хімічних засобів, щоб лікувальна рідина краще прилягала до рослини. Відповідно робити це потрібно щоразу, коли застосовуються спеціальні засоби. Таким методом я підсилюю дії рослинних ліків”.

Думка працівниці магазину агротоварів

Працівниця магазину агротоварів Ірина розповіла про метод, який використовує для поливу троянд.

“Збирається відро кропиви, заливається гарячою водою. Розчину потрібно дати декілька днів, щоб він настоявся. Тоді я додаю літру цієї настоянки до води та підливаю троянди. Робити це потрібно тричі за сезон, тоді вони у мене починають гарно квітнути”.


Залишити коментар