Пн. 17 Червня 2024

Народні методи боротьби з кротом на городі

Кріт

Кріт становить загрозу для вашого городу. Фото з відкритих джерел.

Багато городників недооцінюють можливості кротів. На жаль, кілька таких тварин можуть за ніч перетворити ділянку на “мінне поле”. Тому кожен городник повинен знати, як вигнати крота з городу. Для цього існує безліч гуманних способів, тому не обов’язково одразу вдаватися до радикальних заходів. 

Перший метод – шум. Створити шум потрібно не так над землею, як усередині ґрунту, і для цього найкраще встановити “шумелку” у відріз металевої труби, вкопаної в кротовий хід. Чим голосніше резонує матеріал, тим кращий ефект.

Другий варіант – відлякування неприємним запахом. Щоб відвадити крота таким способом, ходи розкопують і закладають у них ганчір’я, просочене якоюсь смердючою рідиною. Думки городників у цьому питанні розділилися: одні рекомендують використовувати хлорку, інші наполягають на нашатирному спирті, треті борються за скипидар та дьоготь. А деякі зовсім воліють тухлі рибні голови або недопалки від цигарок.

Варто спробувати природні репеленти від кротів – такою властивістю мають деякі квіти, чагарники, городні рослини: чорнобривці, нарциси, рябчики імператорські, рицина, бобові, цибуля та часник. З їхньою допомогою ви можете захистити город чи квітник, проте навряд чи врятуєте газон.

Баклажани від колорадських жуків захистять цих кілька способів


Залишити коментар