Пн. 17 Червня 2024

Право на пай – перелік осіб

пай

Ілюстративне фото з мережі

Земельний фонд України оприлюднив перелік осіб, що мають право на земельну частку (пай).

Серед них:

1. Колишні члени колективних сільськогосподарських підприємств, сільськогосподарських кооперативів, сільськогосподарських акціонерних товариств, у тому числі створених на базі радгоспів та інших державних сільськогосподарських підприємств, а також пенсіонери, які раніше працювали в ньому і залишаються членами зазначеного підприємства, кооперативу, товариства, відповідно до списку, що додається до державного акта на право колективної власності на землю;

2. Громадяни – спадкоємці права на земельну частку (пай), посвідченого сертифікатом;

3. Громадяни та юридичні особи України, які відповідно до законодавства України набули право на земельну частку (пай);

4. Громадяни України, евакуйовані із зони відчуження, відселені із зони безумовного (обов’язкового) або зони гарантованого добровільного відселення, а також громадяни України, що самостійно переселилися з територій, які зазнали радіоактивного забруднення, і які на момент евакуації, відселення або самостійного переселення були членами колективних або інших сільськогосподарських підприємств, а також пенсіонери з їх числа, які проживають у сільській місцевості.

Особа набуває права на земельну частку (пай) у разі, якщо на момент одержання колективним сільськогосподарським підприємством (КСП) акта на право колективної власності на землю вона:

  • Працювала в цьому підприємстві;
  • Була його членом;
  • Була включена до списку, що додається до державного акта на право колективної власності на землю.

Залишити коментар