Нд. 16 Червня 2024

Заплати більше: ціни на страхування авто зростуть

В Україні проведуть реформу автострахування. Відповідний законопроєкт №8300 “Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів” 21 травня ухвалила Верховна Рада.

Як повідомив заступник керівника парламентського комітету з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції “Голос” Ярослав Железняк, за ухвалення законопроєкту проголосували 294 народних депутатів.

За словами Железняка, законопроєктом передбачено такі зміни до законодавства:

  • розміри автострахування підвищать у кілька етапів до розмірів, встановлених у країнах-членах Євросоюзу;
  • гарантійні виплати за страховиків-банкрутів потерпілі особи зможуть отримувати набагато швидше — наразі йдеться про роки, а після набрання законом чинності виплати мають здійснюватись у період до 90 днів;
  • у всіх випадках дорожньо-транспортних пригод, у яких шкода заподіяна лише транспортному засобу, запровадять пряме врегулювання, що дозволить потерпілому звернутися за страховою виплатою до свого страховика, навіть якщо винуватця автопригоди не застраховано;
  • застосування “європротоколу” розширять — оформлення заяви про страхове відшкодування при ДТП будуть проводити без участі поліції.

Нардепи також дійшли згоди, що низка важливих поправок для індустрії страхування від профільного комітету ВР буде додано до законодавства найближчим часом.

В портах України фіксують зростання цін на олію


Залишити коментар