Нд. 16 Червня 2024

Працівник ферми заразився пташиним грипом від корови

У працівника молочної ферми в Мічигані підтвердився діагноз пташиний грип. Це другий випадком захворювання серед людей, пов’язаний із спалахом серед молочних корів на тваринницьких фермах у США.

Симптоми, які вказували на недугу

Перший випадок був зареєстрований у працівника ферми в Техасі. Однак, представники охорони здоров’я знову підкреслюють, що ризик для населення залишається низьким.

При перевірці працівника ферми в Мічигані, який контактував із зараженою худобою, у нього спочатку взяли мазок з носа. Він дав негативний результат на грип. Проте, другий мазок – з очей виявився позитивним.

Сам працівник із самого початку повідомляв саме про очні симптоми – почервоніння, припухлість і сльозотечу.

Видужання настало швидко

Чоловік приймав противірусні препарати і одужав без тривалих проблем.

– Той факт, що зразок із носа дав негативний результат, а мазок із ока – позитивний, вказує на меншу ймовірність того, що вірус поширюється через дихання, – сказав представник охорони здоров’я доктор Нірав Шах.

Попри те, що залишки вірусу були виявлені у зразках молочних продуктів, придбаних у продуктових магазинах Мічігану, Управління з контролю за продуктами й ліками США продовжує наполягати на повній безпеці молока з фермерських господарств.

1000 грн за одну корову: у Калуській громаді виплачують компенсації за тварин


Залишити коментар