Рецепт пишних оладок з секретом
Ароматні, золотисті, з румʼяною кірочкою… Чи не так ви собі асоціюєте оладки? Це смачна страва з дитинства. Існує багато рецептів оладок. Але ми розкажемо найсмачніший. Готувати легко і просто, вашим рідним сподобається.
Інгредієнти:
1 склянка кефіру,
2 яйця,
2 склянки борошна,
0,5 ч. л. соди,
0,5 ч. л. лимонної кислоти,
олія (найкраще підходить нерафінована соняшникова),
декілька яблук — які ви любите, кислих або солодких сортів.
Спосіб приготування:
Кефір збити з яйцями, додати цукор із содою і лимонною кислотою. Перемішувати доти, поки цукор не розчиниться (якщо кефір теплий, він розчиниться швидко).
Поступово додавати борошно і стежу, щоб не утворилися грудочки (густота «як сметана»).
А тепер — бабусин секрет: взяти яблуко, очистити від шкірки, обережно видалити серцевинку та нарізати тонкими кружальцями.
Взяти ложкою тісто, налити на сковорідку, а зверху покласти яблучне кружальце. Слід почекати, поки оладки підрум’яняться і перевертати.
Готові оладки викласти на красиву тарілку. Можна полити сиропом, інші варіанти — згущеним молоком, варенням, сметаною.
Залишити коментар