Ср. 26 Червня 2024

Рецепт пишних оладок з секретом

Оладки

Оладки з яблуками. Фото з відкритих джерел.

Ароматні, золотисті, з румʼяною кірочкою… Чи не так ви собі асоціюєте оладки? Це смачна страва з дитинства. Існує багато рецептів оладок. Але ми розкажемо найсмачніший. Готувати легко і просто, вашим рідним сподобається.

Інгредієнти:

1 склянка кефіру,

2 яйця,

2 склянки борошна,

0,5 ч. л. соди,

0,5 ч. л. лимонної кислоти,

олія (найкраще підходить нерафінована соняшникова),

декілька яблук — які ви любите, кислих або солодких сортів.

Спосіб приготування:

Кефір збити з яйцями, додати цукор із содою і лимонною кислотою. Перемішувати доти, поки цукор не розчиниться (якщо кефір теплий, він розчиниться швидко).

Поступово додавати борошно і стежу, щоб не утворилися грудочки (густота «як сметана»).

А тепер — бабусин секрет: взяти яблуко, очистити від шкірки, обережно видалити серцевинку та нарізати тонкими кружальцями.
Взяти ложкою тісто, налити на сковорідку, а зверху покласти яблучне кружальце. Слід почекати, поки оладки підрум’яняться і перевертати.

Готові оладки викласти на красиву тарілку. Можна полити сиропом, інші варіанти — згущеним молоком, варенням, сметаною.

Львівські сирники на сніданок – покроковий рецепт


Залишити коментар