Багаторічний досвід вирощування полуниці рівненської господині Тетяни Мельник

полуниця

Ілюстративне фото з мережі

 На Рівненщині фермери розпочали збір полуниці. Тетяна Мельник вирощує цю ягоду на двох гектарах землі. За сезон вдається зібрати понад 30 тонн урожаю. Ідея вирощувати полуницю виникла у 2011 році. Зараз до сімейного бізнесу долучаються діти та внуки. Про це фермерка розповіла Суспільному та показала, які сорти ягоди вирощує.

“Полуниці два гектари й малини в нас є 15 гектарів. Ми вирощуємо все за органічною технологією. Це наше життя. Підтягнулися діти, підтягуються вже й внуки”, — зазначила жінка.

 

полуниця
Урожай полуниці. Фото Суспільне Рівне

Тетяна Мельник зауважила, що полуниця стала першою агрокультурою, якою вирішили займатися. Це сталося у 2011 році після народження четвертого сина:

“Полуниця достигає і на початку червня вже закінчиться. Далі ми її скосимо, пролікуємо, підуть вуса і будемо робити саджанці з неї. Потім в липні садимо саджанці. 80% ми своїми саджанцями садимо. В нас ще жодного разу за 12 років полуниця не вимерзала. Цвіт вимерзав, але дякувати Богу, ми вже навчилися”.

полуниця
Полуниця. Фото Суспільне Рівне

Фермерка розповіла, що з одного гектару можуть назбирати понад 30 тонн ягід.

“Зараз ми найбільше садимо “Алегро”. Це невибагливий сорт, дуже мені подобається. Вона [полуниця — ред.] дуже легко рветься і солодка”, — зазначила Тетяна Мельник.

полуниця
Полуниця. Фото Суспільне Рівне

З її слів, зараз у господарстві вирощують шість основних сортів полуниць:

“Перепробували 16 точно, я рахувала. Підбирали під свій ґрунт такі, щоб не були вибагливі для вирощування і за смаковими якостями — щоб більше цукрів було. Я от коли йду по полуницю, вони мені як діти. Я її так розрізняю, як батьки дітей. Я більше за неї дбаю, ніж за себе”.

Тетяна Мельник
Тетяна Мельник. Фото Суспільне Рівне

Залишити коментар