Сб. 18 Травня 2024

Укрзалізниця встановила рекорд перевезень зерна

зерно

Ілюстративне фото з мережі

У січні-квітні Укрзалізниця перевезла найбільший обсяг зерна за останні чотири роки. Про це повідомляє АПК ІНФОРМ з посиланням на Rail.insider. 

У січні-квітні 2024 р. обсяг перевезення українського зерна залізничним транспортом оцінюється у 15,049 млн тонн, що на понад 2,074 млн тонн перевищує показник аналогічного періоду минулого року. Такі дані озвучив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов під час чергової онлайн-наради представників товариства з учасниками аграрного ринку.

«Таким чином, обсяги навантаження за чотири місяці цьогоріч стали найбільшими за останні чотири роки», – підкреслив він.

Також було зазначено, що, за попередньою інформацією, у квітні на залізничній мережі України було навантажено 3,265 млн тонн зерна (на 194 тис. тонн менше, ніж у березні). Середньодобовий обсяг навантаження у вказаний місяць становив 108,8 тис. тонн, що на 2,8 тис. тонн менше показника березня. Скоротився у квітні і обсяг перевезення зернових вантажів, який, за оперативними даними, становив майже 3,51 млн тонн. Це на 230 тис. тонн менше, ніж у березні.

«Обсяг перевезень зернових на експорт минулого місяця скоротився на 266 тис. тонн і становив 2,976 млн тонн. За підсумками січня-квітня п.р. обсяги таких перевезень становили 12,889 млн тонн, що на 2,392 млн тонн перевищує показник аналогічного періоду торік», – додав В. Ткачов.


Залишити коментар