Нд. 17 Листопадаа 2024

Рибний “Наполеон” — ідеальна закуска для святкового столу

Торт «Наполеон» відомий у багатьох країнах як дуже смачний десерт. Але наші господині вже давно використовують ідею листкових коржів із начинкою для інших цілей: готують абсолютно чудовий торт для закуски. Вся принадність страви полягає в її варіативності, красивому зовнішньому вигляді та простоті подачі.

Інгредієнти:
Готові коржі для торта «Наполеон»

морквина

цибулина

4 яйця

рибна консерва в олії (горбуша, тунець, сайра)

100 г твердого сиру

домашній майонез

велика баночка плавленого сиру

сіль

перець

Спосіб приготування:

Консерви розім’яти виделкою. Яйця зварити круто, охолодити, відділити жовтки від білків й натерти на тертці (білки та жовтки окремо).
Моркву також натерти, цибулю нарізати дрібними кубиками.

Спасерувати овочі у мінімальній кількості олії. Твердий сир також натерти на дрібній тертці.

Щоб скоротити час приготування, я використовувала готові магазинні коржі для “Наполеону”.

Але ви можете приготувати їх самі за своїм перевіреним рецептом, або ж купити листкове тісто. Форма тортика також може бути як круглою, так і квадратною.

Збирання “Наполеону”: перший листковий корж змастити трішки майонезом (зробити тоненьку сіточку) і викласти шар консервованої риби.

На другий корж (не промащений майонезом!) викласти морквяно-цибуляну масу. Посолити, поперчити.

Третій шар змастити майонезом і посипати натертими білками. Четвертий шар — майонез і натертий сир.

Верхній корж і боки тортика змастити плавленим сиром та посипати натертими жовтками.

«Наполеон» поставити в прохолодне місце просочуватися, краще на ніч (спочатку тортик буде кривуватий, але коли повністю просочиться всі коржі “вляжуться” на своє місце).

Бока тортика перед подачею можна притрусити зеленою цибулькою.

Паску “Тирамісу” готують із заварною кавою


Залишити коментар