Рибний “Наполеон” — ідеальна закуска для святкового столу
Торт «Наполеон» відомий у багатьох країнах як дуже смачний десерт. Але наші господині вже давно використовують ідею листкових коржів із начинкою для інших цілей: готують абсолютно чудовий торт для закуски. Вся принадність страви полягає в її варіативності, красивому зовнішньому вигляді та простоті подачі.
Інгредієнти:
Готові коржі для торта «Наполеон»
морквина
цибулина
4 яйця
рибна консерва в олії (горбуша, тунець, сайра)
100 г твердого сиру
домашній майонез
велика баночка плавленого сиру
сіль
перець
Спосіб приготування:
Консерви розім’яти виделкою. Яйця зварити круто, охолодити, відділити жовтки від білків й натерти на тертці (білки та жовтки окремо).
Моркву також натерти, цибулю нарізати дрібними кубиками.
Спасерувати овочі у мінімальній кількості олії. Твердий сир також натерти на дрібній тертці.
Щоб скоротити час приготування, я використовувала готові магазинні коржі для “Наполеону”.
Але ви можете приготувати їх самі за своїм перевіреним рецептом, або ж купити листкове тісто. Форма тортика також може бути як круглою, так і квадратною.
Збирання “Наполеону”: перший листковий корж змастити трішки майонезом (зробити тоненьку сіточку) і викласти шар консервованої риби.
На другий корж (не промащений майонезом!) викласти морквяно-цибуляну масу. Посолити, поперчити.
Третій шар змастити майонезом і посипати натертими білками. Четвертий шар — майонез і натертий сир.
Верхній корж і боки тортика змастити плавленим сиром та посипати натертими жовтками.
«Наполеон» поставити в прохолодне місце просочуватися, краще на ніч (спочатку тортик буде кривуватий, але коли повністю просочиться всі коржі “вляжуться” на своє місце).
Бока тортика перед подачею можна притрусити зеленою цибулькою.
Залишити коментар