Через махінації на кордоні в українця забрали трактор

На кордоні з Угорщиною 31-річний житель Львівщини поплатився через махінації із заниженням митної вартості нового трактора, який переміщував із Євросоюзу. 

Про це свідчать дані Державної митної служби.

Так, заїхавши вантажівкою на митний пост «Тиса», водій надав митникам товаросупровідні документи, згідно з якими на територію України імпортувався міні-трактор марки «New Holland T4.95N», вартістю 30,1 тис. доларів США. Відправником товару зазначалася італійська фірма, отримувачем – миколаївське підприємство.

Винна запасна “експортна” декларація

Втім, у кабіні транспортного засобу митники знайшли «запасну» експортну декларацію митних органів Італії, в якій вказувалася справжня вартість трактора.

Тож, за подання митному органу підроблених документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника та вартості вказаного товару, відносно львів’янина задокументовано протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкції даної статті передбачають не лише накладення штрафу у розмірі від 50 до 100% вартості предметів правопорушення, а й можливу їх конфіскацію.

Яка справжня вартість трактора

Згідно експортної декларації, наданої митними органами Італії, вартість міні-трактора сягає понад 1,5 мільйона гривень. Наразі товар вилучено, справу скерують до суду для притягнення порушника до адміністративної відповідальності.

Як аграрному бізнесу почати продавати в інтернеті


Залишити коментар