Чк позбутися кліщів на присадибній ділянці

Укуси кліщів можна навіть не відчути, але вони дуже небезпечні, адже переносять важкі захворювання. До того ж, ці комахи здатні не лише заразити людину чи тварину, а й зіпсувати сільськогосподарські культури.

Щоб убезпечити себе від кліщів на присадибній ділянці, її можна обробити навесні дієвими народними засобами, пише Gazeta.ua.

Допоможуть трави

Досвідчені городники радять відлякувати кліщів рослинами, аромату яких ті не переносять. Зазвичай ефірні олії таких трав використовують проти кліщів та інших шкідливих комах.

Наприклад, розмарин має дуже різкий запах. Ним можна відлякати тлю, мух, кліщів та інших комах. А полин відомий своїм стійким, гірким запахом. Його також можна використовувати для виготовлення репелентів проти кліщів, бліх та молі. Окрім того, кліщі, як і блохи, не переносять запаху часнику.

Використовуйте білу простинь

Однак, перш ніж труїти кліщів на подвір’ї, слід перевірити, чи справді вони є на ділянці. Визначити наявність кліщів на подвір’ї можна доволі просто. Допоможе біла однотонна тканина.

Її слід прив’язати до палиці й пройтись по всіх закутках подвір’я. При цьому тканиною потрібно водити по траві. Якщо на подвір’ї є кліщі, частина з них обов’язково зачепляться за тканину.

Для боротьби з кліщами на ділянці можна також використати різні хімікати. Але при цьому варто пам’ятати, що розпилення хімікатів можна проводити, коли на вулиці немає вітру та дощу. Для обробітку краще обрати теплий та сонячний день. Тоді кліщі будуть вилазити на поверхню. Після обробітку газон поливати не варто, адже тоді речовина просто змиється.

Якщо від кліщів оброблятимете ділянку, де ростуть овочі чи фрукти, то робити це потрібно за місяць до того, як почнуть дозрівати плоди. Обприскувати слід не лише траву, а й все, що вище півтора метра.

Рекомендується також обробляти нижні гілки дерев, вхідні двері та пороги. При цьому всю територію потрібно обробити відразу. Не варто ділити її на частини.

Таємниці часнику: витоки, сорти та користь для здоров’я


Залишити коментар