Вт. 30 Квітня 2024

Американці вперше виростили в лабораторії унікальну рибу

Щоб поділитися досягненням зі світом команда стартапу навіть провела дегустацію продукту у своїй лабораторії харчових інновацій у Північній Кароліні.

Про це повідомляє newfood.

«Розробка першого у світі культивованого чорноморського окуня — це перемога для нашої компанії та споживачів, які хочуть екологічно чистих, етичних морепродуктів. Ми створюємо те, що точно не містить ртуті, антибіотиків чи мікропластику», – поділився Даг Грант, генеральний директор Atlantic Fish.

Створена у 2020 році, Atlantic Fish має запатентовану технологію для культивування клітинних ліній риб, які можна вирощувати в рідкій суспензії.

Біотехнологія зосереджена на клітинному вирощуванні риби, що виловлюються в дикій природі — палтуса і морського окуня. Ці види є непридатними для вирощування на фермах.

За рахунок клітинних технологій можна отримати таку ж смачну рибу, але без негативного впливу на екологію, запевяють у компанії.

Наступним кроком для Atlantic Fish стане пошук шляхів зниження собівартості клітинної риби. Але уже зараз стартап планує наступні дегустації для ресторанів-партнерів, які подаватимуть на тарілках рибу майбутнього.


Залишити коментар