Пн. 29 Квітня 2024

Чому салат виростає гірким

Найперше, що приходить на думку — сорт. Саме він причина гіркого смаку. Частково впливає, але не це є причиною появи надмірної гіркоти. Прикро, коли стільки сил вкладено в вирощування, а результат не дуже їстівний. Потрібно дотримуватися певних правил, завдяки яким салат виросте соковитим, хрустким та приємним для вживання.

Сорт немає значення, бо є ряд універсальних нюансів. Наприклад, салатне листя здатне до накопичення речовин, які при високій концентрації сприяють появі гіркоти, повідомляє телеграм-канал “СОДа”.

Культура дуже вимоглива до освітлення, поливу та якості ґрунту. Відсутність достатньої кількості вологи робить салат гірким. Після появи сходів їх потрібно поливати через день. При формуванні розетки полив повинен бути частий, рясний та регулярний.

Салат не рекомендується саджати на сонячних ділянках. Напівтінь — найкращий варіант. Зверніть увагу на вільне місце. Його повинно бути достатньо. В тісних умовах салат погано росте.

Відсутність азотних добрив для зелені має критичне значення. Таке підживлення важливе, але потрібно слідкувати за нормами внесення. Салат має властивість до накопичення нітратів, тому варто на початку висаджування внести добриво, щоб надалі в ньому не було потреби.

Органічна продукція – це майбутнє


Залишити коментар