Весняний пиріг з яйцями та зеленню

Зараз саме час приготувати такий пиріг. Рецепт доволі простий та інгредієнтів небагато. Смак вам сподобається!

Інгредієнти:

Тісто: 400 г борошна, 200 г сметани, 150 г вершкового масла (кімнатної температури), сіль, соди дрібка.

Начинка: 200 г зеленої цибулі, 5 яєць, сіль, перець, а також 50 г масла.

А також 1 жовток для змащування пирога.

Спосіб приготування:

Приготувати тісто: в мисці з’єднати розтпплене масло, сметану, сіль, перемішати. Соду і борошно просіяти в рідину і замісити тісто. Борошна більше не підсипайте, рівно стільки, як вказано в рецепті. Замісити, загорнути в плівку і покласти в холодильник на 30 хв.

Порада: сметану у тісті можна замінити на несолодкий йогурт або кефір, але зі сметаною тісто більш розсипчасте.

Приготувати начинку: нашаткувати цибулю, розігріти сковороду, додати 1 ст. ложку вершкового масло, цибулю, тушкувати кілька хвилин. Далі змішати цибулю, варені і порізані кубиками яйця, сіль, перчик. Гарно перемішати.

Форму  змастити олією. Дістати тісто, поділити на 2 частини, більшу і меншу. Більшу розкотити колом, викласти у форму на дно, формуючи бортики. Викласти начинку, зверху нарізати шматочками 50 г вершкового масло. Розкотити другу частину тіста, накрити, защипати краї.

Змастити вверх пирога жовтком, поставити випікатися в розігріту духовку до 180 градусів 40 хвилин.

Грибні котлети з печериць


Залишити коментар