У Карпатах розвивають біодинамічну ферму
Мирослава Волощук з села Троїця що на Івано-Франківщині втілила свою давню мрію – заснувала першу в Україні біодинамічну ферму козину, «Мірина майстерня сиру», де виготовляє тільки крафтові живі сири.
Про це пише SEEDS.
«Біодинамічна ферма, як у нас, це є перша ферма в Україні. Ми хочемо стати площадкою для того щоб в Україні розвивалося біодинамічне і органічне землеробство. Біодинамічна Ферма – це не про інтенсивне землеробство, це навпаки – про регенеративне відновлювальне.
Тобто тут не про масштаби та кількість, це про якість: яку користь наші продукти несуть організму. Ми беремо сир тільки з сирого молока і ми використовуємо тільки сичужний фермент природній, не штучний для виготовлення сиру», – розповідає Мирослава.
«Ми дбаємо про ґрунт, на якому ми живемо, про нашу локацію. Ми спостерігаємо за всіма природніми явищами, які властиві саме цьому місцю і так ми ведемо своє господарювання, стараючись якомога менше втручатися в природні процеси, взагалі без шкоди, а тільки для регенерації та відновлення навколишнього середовища», – зазначає Мирослава Волощук.
Залишити коментар