З якими продуктами не можна поєднувати рис
Рис – популярна крупа, з якої ми готуємо плов, каші, супи і навіть додаємо у деякі салати, але є поєднання, при яких рис завдає шкоди здоров’ю. Дієтологи розповіли, з якими продуктами не можна поєднувати рис і як його потрібно правильно їсти.
Так, рис можна вживати з морепродуктами, грибами, водоростями, цибулею, морквою та кабачками. А ось рис із м’ясом – це табу. Таке поєднання може стати причиною проблем із травленням. Не варто їсти рис із крохмалистими продуктами, такими як: цвітна капуста, баклажани, буряк.
Хоч і рис вважається дієтичним, але людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту та діабетом вживання цієї крупи краще обмежити.
Що стосується самого вживання рису, то медики рекомендують не їсти кашу, яка довго зберігалася в холодильнику, оптимально – не більше двох діб.
Також відразу після приготування рису його потрібно поставити в холодильник, так як він може швидко зіпсуватися.
Ще одна примітка, білий рис може призводити до алергії, тому хронічним алергікам слід спостерігати за своїм самопочуттям. Протипоказаний рис і при хронічних запорах, постарайтеся його вживати не часто.
Залишити коментар