Ср. 20 Листопадаа 2024

Найпростіший рецепт капустяних оладок

Капустяні оладки на дріжджах – дуже смачна страва, яку готували наші бабусі, зазвичай у піст. Але ви можете до оладок додати сметану – буде смакота!

Інгредієнти:

400 г натертої капусти

250 мл води

20 г дріжджів (свіжих)

250 г борошна

1 ч. ложка солі

1 ст. ложка цукру

олія для смаження

Спосіб приготування:

Приготувати тісто: в мисці з’єднати теплу воду, цукор, дріжджі. Перемішати, щоб всі інгредієнти розчинились. Додати до рідини частинами просіяне борошно, перемішати до однорідності. Тісто має вийти, як густа сметана. Накрити і поставити в тепле місце підходити на 20 хвилин. Окремо в мисці натерти капусту на грубій терці. Посолити, перемішати і залишити на 5 хвилин.

Коли підійде тісто, відтиснути капусту від рідини руками і додати її до тіста. Перемішати гарно ложкою. На цьому етапі можна ще тісто досолити за вашим бажанням. Накрити і залишити підходити на 15 хвилин.

Розігріти сковороду, налити олію, тісто вже не потрібно перемішувати! Брати ложкою тісто скраєчку і викладати на пательню. Смажити на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін. Смакують капустяні оладки як теплими, так і охолодженими.

У переліку нематеріальної культурної спадщини України – традиція приготування затірки з Донеччини


Залишити коментар