Найпростіший рецепт капустяних оладок
Капустяні оладки на дріжджах – дуже смачна страва, яку готували наші бабусі, зазвичай у піст. Але ви можете до оладок додати сметану – буде смакота!
Інгредієнти:
400 г натертої капусти
250 мл води
20 г дріжджів (свіжих)
250 г борошна
1 ч. ложка солі
1 ст. ложка цукру
олія для смаження
Спосіб приготування:
Приготувати тісто: в мисці з’єднати теплу воду, цукор, дріжджі. Перемішати, щоб всі інгредієнти розчинились. Додати до рідини частинами просіяне борошно, перемішати до однорідності. Тісто має вийти, як густа сметана. Накрити і поставити в тепле місце підходити на 20 хвилин. Окремо в мисці натерти капусту на грубій терці. Посолити, перемішати і залишити на 5 хвилин.
Коли підійде тісто, відтиснути капусту від рідини руками і додати її до тіста. Перемішати гарно ложкою. На цьому етапі можна ще тісто досолити за вашим бажанням. Накрити і залишити підходити на 15 хвилин.
Розігріти сковороду, налити олію, тісто вже не потрібно перемішувати! Брати ложкою тісто скраєчку і викладати на пательню. Смажити на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін. Смакують капустяні оладки як теплими, так і охолодженими.
У переліку нематеріальної культурної спадщини України – традиція приготування затірки з Донеччини
Залишити коментар