Пн. 29 Квітня 2024

Назвали країну, яка найбільшим виробником лохини у світі

Понад 77 тисяч гектарів плантацій і різноманітність зон вирощування (від регіонів із тропічним і помірним кліматом, від територій, де не буває морозів, до районів із сильними холодами) роблять Китай найбільшою країною-виробником лохини у світі та країною з найбільшим потенціалом.

Про це повідомляє blueberriesconsulting.

Реальні дані щодо лохинового сектору в Китаї – загадка для багатьох не тільки через закритий інформаційний світ, який характеризує цю країну, а й через те, що більша частина інформації, яку надають або публікують про китайську галузь лохини, не зовсім достовірна.

Представники Blueberries Consulting поспілкувалася з Хуаном Чжаном (Huan Zhang), консультанта і засновника Twinkle Start Berry, фахівця з ягідних культур у Китаї, який відстежує розвиток галузі в різних регіонах світу. За його словами, обсяги виробництва лохини в Китаї минулого сезону сягають 525 310 тонн на площі 77 641 гектар.

Найбільш поширеними південними сортами є L25 і F6, а північними – Дюк і Дрейпер. У міру того, як до Китаю заходить дедалі більше селекційних компаній, вони мають намір змінити правила гри в багатьох регіонах.

– Мені дуже сумно констатувати, що багато сортів, які розмножують і вирощують у Китаї, не мають відповідних ліцензій від своїх власників. Загалом лохина у Китаї росте на площі 77 641 гектар, завдяки чому Китай – найбільша країна-виробник лохини у світі. Цю культуру в нас вирощують і в горщиках, і в тунелях, і у відкритому ґрунті тощо. У кожному регіоні – свої технології. Приміром, у Юннані найприбутковіші ферми вирощують лохину у високих тунелях і в субстраті, а в інших регіонах Китаю більшість виробників висаджують ягоду й у відкритому ґрунті, деякі з сіткою для захисту від птахів, – розповів Хуан Чжан.

За його словами, споживання лохини в Китаї на душу населення в 2022 року становить лише 260 грамів.

Ціни на столовий буряк знижуються


Залишити коментар