Сб. 27 Квітня 2024

У Парижі фермери обіцяють влаштувати масштабний страйк

Французькі профспілки фермерів погрожують заблокувати автомагістралі навколо Парижа в понеділок після того, як зусилля уряду щодо заспокоєння ситуації з допомогою обіцянок додаткової допомоги не увінчалися успіхом.

Про це повідомляє Bloomberg, пише “Європейська правда”.

Найпотужніша профспілка країни FNSEA разом з профспілкою молодих фермерів закликали до “облоги” Парижа, попри те, що французький прем’єр-міністр Габріель Атталь пообіцяв подальшу підтримку під час візиту до фермерів у неділю. Атталь пообіцяв вжити заходів для вирішення того, що фермери вважають недобросовісною конкуренцією, і проблем з передачею фермерської власності.

Перед цим прем’єр обіцяв скасувати план підвищення податків на сільськогосподарське паливо і виписати великі штрафи компаніям, які не дотримуються правил ведення цінових переговорів. Він також підтвердив, що Франція виступає проти великої торговельної угоди між Європейським Союзом і США.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дурмані у неділю віддав наказ про “значну” присутність поліції в паризькому регіоні, щоб запобігти блокуванню аеропортів і гуртового продовольчого ринку Рунгіс, а також захистити в’їзд до міста.

Глава FNSEA Арно Руссо заявив, що обіцянок уряду “явно недостатньо, враховуючи все, що відбувається на дорогах”. Французькі фермери вже понад тиждень перекривають дороги на знак протесту проти підвищення собівартості продукції та суворих європейських норм.

Фермерські протести у Франції, які тривають останній тиждень, супроводжуються блокуваннями доріг, демонстративним розкиданням гною і соломи серед міст і по будівлях, підпалюванням шин та солом’яних снопів тощо. Серед скарг фермерів – все більша паперова тяганина як з боку Франції, так і з боку ЄС, а також падіння цін на їхню продукцію. За даними соцопитувань, майже 90% французів підтримують протести фермерів.


Залишити коментар