“Варення в законі”: у Мінагро розʼяснили нові вимоги до джемів та мармеладів

Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило наказ, що стосується вимог до желе, мармеладів і фруктових джемів в Україні, повідомила пресслужба відомства. Проєкт наказу розробили в межах виконання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Документ затверджує вимоги до якісних характеристик, термінології, етикетування та маркування. Описані в ньому вимоги також розповсюджуються на підсолоджене каштанове пюре. Наказ має забезпечити безперешкодну роботу ринку та створити умови для інформування українців про властивості джемів через відповідне маркування.

– Установити, що фруктові джеми, желе, мармелади та підсолоджене каштанове пюре, які відповідають вимогам, що діяли до набрання чинності цим наказом, але не відповідають положенням Вимог до фруктових джемів, желе, мармеладів та підсолодженого каштанового пюре, затверджених цим наказом, можуть перебувати в обігу протягом трьох років з дня набрання чинності цим наказом. Такі харчові продукти можуть перебувати в обігу до настання кінцевої дати споживання або закінчення мінімального терміну придатності, – йдеться у документі.


Залишити коментар