Сб. 27 Квітня 2024

Кілька порад, щоб цибуля на підвіконні краще росла

Так звані “грядки на підвіконні” взимку доволі популярні. У домівках вирощують переважно зелень, яку можна зірвати й відразу додати до страви.

Досить часто саме таким способом взимку вирощують свіжу зелену цибулю, пише Gazeta.ua.

Експерти дали поради, що допоможуть виростити на підвіконні якіснішу зелень.

Для цього перед посадкою потрібно насамперед прогріти цибулини. Це прискорить їхнє “пробудження”. Перед обрізанням цибулини потрібно злегка полити теплою водою, а потім залишити на 1-2 години.

При вирощуванні цибулі на підвіконні важливо дотримуватись балансу тепла і світла. Якщо освітленість низька, то й температура має бути нижчою. Якщо світла буде мало, то при високій температурі пір’я цибулі буде викривлене і гірке. Оптимальною для цибулі на підвіконні вважають температуру +16… +18℃.

Важливу роль відіграє також ґрунтова суміш. Її можна приготувати, змішавши по одній частині тирси, легкого городнього ґрунту і торфу. Або по одній частині піску, торфу та городньої землі.

При посадці цибулини не потрібно сильно заглиблювати – не більше 1/3 від висоти посадкового матеріалу. В іншому разі буде нерівне пір’я.

Перше листя, що проклюнулося до пророщування, краще видалити. Тоді цибуля ростиме рівномірно, а пір’я буде соковитим, рівним та не гірчитиме.


Залишити коментар