Зубри на Сумщині – скільки їх і як бережуть популяцію

Сумщина є одним із шести регіонів України, який зберіг популяцію зубра європейського. Мешкають вони у мисливських угіддях філії “Конотопське лісове господарство” ДП “Ліси України”.

За результатами останнього обліку популяція диких тварин нараховує 64 особини, але за словами працівників філії, у 2023 році їхня кількість зросла, адже на світ з’явилося кілька малих зубренят, повідомляють на сторінці Facebook ДП “Ліси України”.

Задля відтворення та збереження популяції червонокнижного зубра, лісівники протягом всієї зими підгодовують тварин. Для цього у мисливських угіддях філії облаштовано 12 місць для підгодівлі, на кожен з яких раз у 2-3 дні привозять корм.

” З усіх диких тварин, що мешкають в лісах Конотопщини, саме зубри з’їдають основну частину кормового запасу. Найбільше всього вони полюблять кукурудзяний силос, якого на цю зиму заготовили близько 61 т”, – зазначає керівник мисливської дільниці Микола Голуб.

Також філія заготовила 45 т. сіна, 4 тис. кормових віників, 20 т. овса, 39 т. кукурудзи, 38 т. зерна ячменя і 2 т. солі. Зубри добре знають, де знаходяться місця для підгодівлі й регулярно їх відвідують. На жаль, ці створіння дуже полохливі, тож побачити зубра зблизька не так і просто, але завдяки встановленим філією фотопасткам, у нас є можливість роздивитися тваринок ближче


Залишити коментар