Сб. 27 Квітня 2024

Українські пасічники можуть взяти участь у словенському конкурсі “Золота бджола”

28 грудня 2022 року Міністерство сільського господарства, лісового господарства та продовольства (MKGP) Словенії оголосило конкурс для фізичних, юридичних осіб або осіб публічного права щодо висунення кандидатів на нагороду «Золота бджола» 2024 року, яка присуджується Республікою Словенія як найвища національна нагорода за внесок для збереження та захисту бджіл та інших запилювачів.

Конкурс відкритий до 15 березня 2024 року, заявки приймаються як зі Словенії, так і з-за кордону. В 2023 році два представники з України ввійшли до фіналу цієї міжнародної премії. Нагорода передбачає не лише присудження статуетки та грошової премії, але й підтримку на міжнародному рівні практичної реалізації проекту-переможця.Беручи до уваги зазначене, просимо поширити серед українських бджолярів, фермерських господарств та науково-дослідних інституцій у сфері бджільництва.

Довідково: Нагорода «Золота бджола» заохочує та підтримує інновації серед фізичних або юридичних осіб, які зробили особливо значний внесок у покращення проектів у галузі дослідження бджіл та інших запилювачів, підвищення обізнаності про їхнє довгострокове значення. У 2024 році міжнародна премія «Golden Bee Award» буде вручена вчетверте. Тема конкурсу – досягнення у просуванні бджіл та інших запилювачів.


Залишити коментар