Що очікувати з тарифами на комуналку з 1 лютого

Пенсійний фонд України оприлюднив свіжу статистику – яка змінилася середня пенсія в Україні, що була у 2023 році, та скільки в країні залишилося пенсіонерів, розповідаємо в цьому матеріалі.

Деякі споживачі почнуть платити за обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирних будинках. Як планують змінити тарифи на комунальні послуги наступного місяця, читайте в нашому матеріалі.

Наступного місяця вартість газу, опалення та гарячої води залишиться незмінною. Тариф на електроенергію для побутових споживачів буде зафіксовано на рівні 2,64 грн за кВТ/год, але зросте для малих непобутових споживачів.

Скільки коштуватиме газ у лютому 

Клієнти Нафтогазу продовжать отримувати газ за ціною 7,96 грн/м³. Ціни інших постачальників перебувають у діапазоні 7,7 – 9,90 грн/м³.

Водночас у лютому багато споживачів почнуть платити за обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. У кожному будинку ця стаття витрат буде індивідуальною, оскільки вона залежить від кількості квартир і технічних особливостей мереж. Очікується, що середній платіж у Київській області становитиме 320 грн.

Тарифи на воду теж не зміняться, очікуване підвищення цін на водопостачання на 32% було скасовано.

Які прогнози щодо тарифів на 2024 рік

За прогнозами НКРЕКП, тариф на електрику може піднятися на 15%, до 3 грн за кВТ/год.

Також очікується підвищення тарифів на газ до 11-13 грн/м³, а потім до 15 грн/м³.

Крім того, прогнозується зростання вартості:

  • опалення та гарячої води – на 30-50%,
  • холодної води – на 50%.

Залишити коментар