Сб. 27 Квітня 2024

В Україні зʼявилася “Асоціація селекціонерів бурої худоби”

Нещодавно на Сумщині була створена «Асоціація селекціонерів бурої худоби України». Ініціатором початку роботи став ректор Сумського національного аграрного університету, академік НААН України Володимир Ладика.

Про це повідомили у Сумському національному аграрному університеті (СНАУ).

«Об’єднання покликане забезпечити повноцінний діалог із органами державної влади, зокрема Міністерством аграрної політики України, щодо розвитку галузі тваринництва, збереження генетичного потенціалу та вирішення продовольчої безпеки», – зазначив Володимир Ладика.

Днями відбулися перші збори учасників Асоціації селекціонерів бурої худоби України. Представники науки, влади й бізнесу визначили її статут і план роботи на 2024 рік, а також обговорили поточний стан галузі тваринництва Сумщини та країни.

Воєнний стан і територіальна наближеність області до кордону з агресором значно ускладнили роботу фермерських господарств. Так, за даними департаменту агропромислового комплексу Сумської ОДА, поголів’я великої рогатої худоби скоротилося на 8%, як порівняти з періодом до повномасштабного вторгнення. Розв’язати саме цю проблему мають на меті учасники новоствореної асоціації.


Залишити коментар