Нд. 28 Квітня 2024

Криза в Червоному морі створює торгові проблеми для Австралії

Сільськогосподарська промисловість Австралії стикається зі складними умовами торгівлі, оскільки ескалація конфлікту в Червоному морі підвищує ризик судноплавства через регіон.

Багато судноплавних компаній відмовилися від використання Суецького каналу, щоб скористатися довшим маршрутом із меншим ризиком навколо Південної Африки та вгору через Атлантичний океан, щоб уникнути потенційних зон конфлікту в Червоному морі. Згідно з ING Bank Commodities Strategs, зміна маршруту вантажів навколо мису Доброї Надії збільшує тривалість подорожі приблизно на 10 днів залежно від типу та швидкості судна, пише Аrgusmedia.

Проблеми з каналом можуть допомогти поставкам австралійської пшениці та ячменю бути трохи більш конкурентоспроможними на ринках призначення в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, на Близькому Сході та в Східній Африці, оскільки ключовим конкурентам з Росії, України, ЄС і навіть східного узбережжя США буде важко дістатися до цих пунктів призначення, оскільки вони зазвичай проходять через Суецький канал.

Але імпортовані товари в Австралію повинні будуть нести вищі витрати на транспортування, хоча контейнерні перевезення навряд чи будуть такими ж дорогими, як у 2021 році. Збільшення часу рейсу збільшить витрати на доставку для експортерів разом із вартістю товарів, деталей і обладнання, що надходять до Австралії.

Картопля в ЄС стрімко здорожчала


Залишити коментар