Сб. 27 Квітня 2024

Інструкція з вирощування розсади перцю

Поряд із томатами однією з найпопулярніших овочевих культур у городників є солодкий перець. Його завжди вирощують із розсади. Найоптимальніше сіяти перець на розсаду слід в середині або наприкінці лютого.

Щоб розсада перцю була міцною, слід дотримуватись певних правил. Насамперед потрібно відповідально підійти до приготування ґрунтосуміші. Для цього найкраще придбати субстрат із кислотністю рН 6,6-5. Це оптимальні цифри для комфортного розвитку розсади перцю. У куплений грунт слід додати кокосовий субстрат і пів кілограма просіяного піску для пухкості та повітропроникності, пише Gazeta.ua.

Насіння перцю слід продезінфікувати, адже за статистикою в більшості випадків саме в його оболонці містяться збудники хвороб. Для цього потрібно замочити посадковий матеріал на 15 хвилин у хлоргексидині.

Висівати насінини перцю слід приблизно на півтора-два сантиметри. Це оптимальна глибина для того, щоб насіння могло проклюнутися і скинути грубу оболонку.

Насіння висівають на відстані 3 см одне від одного, це ідеальний інтервал, щоб сходи, які піднялися, не заважали один одному. Потім землю потрібно зволожити. Але робити це слід обережно. Досвідчені городники рекомендують використати домашній розприскувач і полити за його допомогою. Земля при цьому залишиться пухкою, а вода розподілиться рівномірно й не створить ефект заболоченості.

Після цього лоток із розсадою накривають плівкою, створивши невелику теплицю. Його слід поставити на найвищу шафу, де зазвичай завжди тепліше. Там перець зійде швидше.


Залишити коментар