Сб. 27 Квітня 2024

Цукерберг буде вирощувати корів

Цукерберг, чиї статки становлять $126,5 млрд, з 2014 року скуповував сотні акрів на острові Кауаї, і зараз володіє 1400 акрам землі на північному березі.

Саме там, згідно з нещодавнім розслідуванням Wired, на території вартістю $100 млн за двометровою стіною засновник Facebook будує підземний бункер.

Сховок площею 460 квадратних метрів, матиме власне джерело енергії та продовольства, і разом з ціною на землю коштуватиме понад $270 млн.

Худобу Цукерберг розводитиме на цьому ж острові, на ранчо Ко’олау. Велика рогата худоба — ваг’ю та ангус. Основою їх раціону будуть мелені горіхи макадамії та пиво, яке виробляють прямо тут, на ранчо.

“Ми хочемо, щоб весь процес був локальним і вертикально інтегрованим”, – каже автор проєкту.

За його розрахунками, кожна корова з’їдає 5 000-10 000 фунтів корму щороку, тож горіхів знадобиться немало. Враховуючи, що фунт макадамії коштує $36 у мережі супермаркетів Foodland на Гаваях, то прикупити горіхів на рік на одну корову Цукербергу вартувало б мінімум $180 тис.

Згідно з ідею, горіхи ростимуть на власних гектарних плантаціях. “Мої доньки допомагають садити дерева і доглядають за різними нашими тваринами”, – говорить він.

До слова, Цукерберг і його дружина Прісцилла Чан мають трьох дочок: семирічну Максиму, п’ятирічну Августу й Аурелію, яка народилася в березні 2023 року. Засновник Facebook навіть поділився фотографією, на якій одна зі своїх дочок працює на фермі.

“Ми ще на початку шляху, і нам цікаво вдосконалюватися щосезону. З усіх моїх проєктів цей найсмачніший”, – додав Цукерберг.

У коментарях до свого допису в Instagram він також поділився, що незвичайний раціон для корів є експериментом. І поки достеменно не ясно, як це впливатиме на якість м’яса. Щоб з’ясувати ще, знадобиться кілька років.

Він також додав, що дійсно дає худобі пиво, щоб вони розслабилися та насолодилися. Це також має зробити м’ясо смачнішим.


Залишити коментар