Нд. 28 Квітня 2024

Від яких каш лікарі радять відмовитися

Нам з дитинства постійно казали, що каші – це обов’язкова складова здорового раціону. Але медики вважають інакше. Так, на думку, дієтологів не всі каші корисні, а від деяких взагалі краще відмовитися.

Так, до переліку шкідливих круп потрапила манка, яку виготовляють із пшениці і вона на 70% складається з крохмалю, що може спричинити проблеми зі здоров’ям.

Манка, якщо вона є у вашому раціоні щодня, змушує наш організм виробляти інсулін, що рано чи пізно може призвести до цукрового діабету.

Також нічого хорошого нашому організму не несе вівсянка. Але мова саме про крупи швидкого приготування. Якщо така вівсянка на постійній основі буде у вашому раціоні, то це пряма дорога до зайвої ваги, діабету та проблем із серцево-судинними захворюваннями.

До списку шкідливих каш, на думку дієтологів, потрапила і кукурудзяна.

Так, її глікемічний індекс сягає 80%. А це означає, що вживання такої каші може закінчитися набором зайвої ваги та діабетом. Звичайно, не йдеться про випадки, коли кукурудзяна каша вживається в помірних кількостях один раз на тиждень.

Але якщо у вас є передумови до зайвої ваги або ви схильні до цукрового діабету, то краще вживати ці каші в мінімальних кількостях і вкрай рідко.


Залишити коментар