Сб. 27 Квітня 2024

Клопотенко розповів рецепт автентичних вареників

Українська кухня багата й різноманітна на смаки та поєднання. У нашій культурі присутня велика кількість страв з тіста. Наприклад, вареники, галушки, гомбовці тощо. Існує також ще одна варіація вареників, яка називається креплики. РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на відео на YouTube-каналі Євгена Клопотенка розповідає, як приготувати автентичні креплики з капустою та квасолею.

Інгредієнти

Для тіста:

борошно – 400 грамів

окріп – 220 мл

олія – дві столові ложки

сіль – 1/2 чайної ложки

Для начинки:

цибуля – одна штука

морква – одна штука

олія для смаження

капуста – 300 грамів

квасоля біла – 100 грамів

кмин – 1/3 чайної ложки

сіль

Спосіб приготування:

Візьміть ємність, висипте туди борошно, додайте сіль, окріп, олію та перемішайте все ложкою. Потім беріться до вимішування тіста руками. Воно може бути трохи липким, але головне сформувати його в кульку.

Накрийте миску харчовою плівкою та відставте тісто на 20 хвилин.

У цей час перейдімо до приготування начинки. Наріжте цибулю кубиком і відправте смажитися до легкої золотистості, моркву натріть на крупній терці й пересипте до цибулі. Те саме зробіть із капустою.

Смажте всі овочі разом до готовності, а в кінці додайте трохи кмину для аромату та яскравості смаку.

Відваріть квасолю й перемішайте всі овочі разом.

Після цього повертаємося до тіста. Розкачайте його з додаванням невеликої кількості борошна й виріжте склянкою кружечки.

У них викладіть начинку та щільно защепіть пальцями краї. Варити креплики потрібно не довше п’яти хвилин і можна подавати.


Залишити коментар