Сб. 27 Квітня 2024

Табу на українську агропродукцію хоче запровадити Польща

Польща хоче отримати від Брюсселя запровадження механізму, який би захистив польських фермерів від української аграрної продукції. Про це заявив аграрний міністр Польщі Чеслав Сєкерський, пише Business Insider.
За його словами, рішення мають бути спільними і задовільними не лише для Європейської комісії чи України, але перш за все для Польщі. Він нагадав, що Єврокомісія готує проект постанови про продовження безмитної торгівлі з Україною до червня 2025 року.В такій ситуації Мінагрополітики Польщі висуває свої вимоги змінити положення в постанові, серед інших: щодо прискорення процедур захисних положень, включаючи можливість застосування регіональних захисних заходів — якщо ринкова проблема торкається не всього ЄС, а окремої держави-члена або регіону.

«Найближчим часом я поговорю з єврокомісаром з питань торгівлі Валдісом Домбровскісом про поточну ситуацію, пов’язану з надмірним імпортом сільськогосподарських товарів з України, а також про проект і зміни до постанови ЄС, яка продовжує безмитну торгівлю з Україною до червня 2025 року. Крім того, з нагоди виставки Grune Woche, яка розпочнеться 18 січня в Берліні, я також проведу переговори з міністрами інших країн щодо імпорту українських товарів до Польщі та ЄС», — зазначив Чеслав Сєкерський.


Залишити коментар