Сб. 27 Квітня 2024

Площа посівів сорго в Україні зменшилася в 15 разів

Останніми роками продажі насіння сорго скоротилися орієнтовно в 5-7 разів. У піковий період розвитку культури в Україні загальна площа посівів складала 150-170 тис. га. Зараз це не більше 10 тис. га.

Про це AgroPortal.ua розповів генеральний директор «Науково-виробничого товариства «Укрсорго» Ярослав Бардин.

«Посіви сорго в Україні скорочуються: спочатку через Covid, а пізніше — через окупацію півдня України. Найбільші посіви були в Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській областях. Але нині там фактично не вирощують сорго. До того ж, проблемою виробництва цієї культури є реалізація. Так, ринки збуту ще повною мірою не відпрацьовані», — розповідає Ярослав Бардин.

Незважаючи на те, що сорго зараз є нішевою культурою, він звертає увагу на його перспективність, особливо з огляду на природно-кліматичні умови.

«Це одна з кращих культур, що в нинішніх умовах дає стабільні результати. Коефіцієнт використання води для виготовлення одиниці продукції вдвічі менший, ніж у кукурудзи. Сорго також вполовину менше, ніж кукурудза, висота рослин сягає 120-130 см. ВІдповідно, потрібно менше вологи і поживних речовин», — зауважує Ярослав Бардин.


Залишити коментар