Нд. 28 Квітня 2024

Україна серед світових лідерів з виробництва горіхів

Україна входить у десятку найбільших світових виробників волоського горіха у шкарлупі за середніми щорічними обсягами виробництва. Середня річне виробництво таких горіхів у нашій країні з 1994 р. по 2022 р. становить понад 87,2 тис. тонн. Про цеповідомляє ФАО (FAOSTAT).

Про це пише agronews.ua.

Найбільшим світовим виробником волоських горіхів у шкарлупі є Китай із середнім щорічним показником у понад 705,8 тис. тонн. На другому місці США — понад 405 тис. тонн. Замикає трійку лідерів Іран із середнім щорічним виробництвом у більш як 255,6 тис. тонн.

4, 5 і 6 місця відповідно посідають Туреччина, Буркіна-Фасо і Мексика. Україна у рейтингу посідає 7-ме місце, випереджаючи Чилі, Румунію і Францію.

За даними FAOSTAT, 57% світового виробництва волоських горіхів у шкарлупі припадає на країни Азії, 25,5% світового обсягу виготовляють країни американського континенту. На Європу припадає 14,4%, Африку — 3%. Ще 0,1% світового виробництва сконцентровані в Океанії.

Цікаво, що крива обсягів світового виробництва волоського горіха в шкарлупі повністю корелюється із кривою площ під культурою: у роки, коли виробництво зростало — площі під горіхом були вищими і навпаки.


Залишити коментар