Нд. 28 Квітня 2024

На Франківщині фермери можуть отримати 300 тисяч гривень

Івано-Франківська громада погодила програму фінансової підтримки місцевих фермерів. У 2024 році даватимуть одноразову грошову допомогу на розвиток бізнесу. Йдеться про 300 тисяч гривень. Також передбачені виплати по декількох напрямках фермерства.

Про це розповів міський голова Руслан Марцінків в ефірі радіо «Західний полюс».

«Ми для суб’єктів господарювання робимо одноразову фінансову підтримку для розвитку новоствореного сільськогосподарського підприємства на суму 300 тисяч гривень. Якщо людина створю ФОП чи ТОВ і у своєму напрямку прописує сільське господарство, ми даємо одноразову допомогу», — розповів Марцінків.

Також громада частково відшкодовуватиме вартість будівництва виробничих сільськогосподарських об’єктів. До 50% витрат, не більше 500 тисяч гривень.

Крім того, у програмі з’являться ще деякі напрямки. З міського бюджету відшкодовуватимуть купівлю доїльних установок, обладнання з перероблення молока та інкубаторні установки.

«Ми добавляємо до програми деякі напрямки. Це, зокрема, відшкодування вартості за придбання індивідуальної доїльної установки. Тобто 100% вартості, але не більш як 30 тисяч гривень. Відшкодування вартості за придбання обладнання для первинної переробки молока в побутових умовах. 100% вартості, але не більш як 20 тисяч гривень. Для тих хто робить домашній сир та відповідну продукцію», — додав Марцінків.

Також в програму фіндопомоги входить відшкодування вартості за придбання інкубаторної автоматичної установки в побутових умовах. 100% вартості, але не більш як 30 тисяч гривень. Для тих хто розводить курчат.


Залишити коментар