Пн. 29 Квітня 2024

На Черкащині чоловіка вбили через трактор

Оперативники карного розшуку поліції Чернігівщини встановили двох мешканців м. Мена Корюківського р-ну, які підозрюються у вбивстві підприємця з Менської громади заради заволодіння його трактором. Обох фігурантів затримано.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Чернігівській області.

Потерпілий 44-річний мешканець приміського села у Менській громаді зник безвісти ще напередодні Різдва. Втім, повідомлення про це надійшло до поліції лише 5 січня: мати чоловіка сповістила, що вже два тижні не бачила сина і не може з ним зв’язатися.

«Поліцейські негайно відкрили кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) у зв’язку з безвісним зникненням людини та розпочали оперативно-розшукові заходи. У результаті цієї роботи співробітники управління карного розшуку у взаємодії з фахівцями відділу кримінального аналізу обласної поліції встановили особи двох мешканців Мени, причетних до вбивства», – йдеться в повідомленні.

Обох зловмисників оперативники та слідчі поліції за силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали. Фігуранти, віком 29 та 20 років, зізналися у скоєному та надали правдиві свідчення.

Поліцейські встановили, що до вчинення особливо тяжкого злочину спільників підштовхнуло бажання будь-що нажитися на продажі трактора, який належить підприємцю. Спочатку вони сподівалися викупити техніку у власника задешево і перепродати, навіть підшукали покупця. Однак потерпілий категорично відмовився від оборудки.

Невдача не зупинила, а розлютила фігурантів. Вони вирішили вбити непоступливого підприємця, а далі діяти за попереднім планом. Потерпілого вдарили кілька разів металевим предметом по голові, а коли знепритомнів — задушили. Надалі, прагнучи приховати сліди злочину, загорнули труп у ковдру і легковиком вивезли його в лісосмугу, подалі від села.

«В процесі оперативно-розшукових заходів поліцейські виявили тіло загиблого, а також знаряддя злочину. Результатом ретельної аналітичної роботи стало похвилинне відновлення як усіх пересувань зловмисників, так і маршруту руху викраденого трактора. Виявляється, сільгосптехніку ще у день вбивства її власника вивезли евакуатором на Сумщину. Покупець не надто переймався походженням придбаного майна. Всі вилучені речові докази направлено на проведення експертизи», – зазначають у відомстві.

Наразі слідчі повідомили обом фігурантам про підозри в умисному вбивстві, скоєному групою осіб з корисливих мотивів (частина 2 статті 115 Кримінального кодексу України) та незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (частина 2 статті 289 Кримінального кодексу України).

Також вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.


Залишити коментар