Нд. 28 Квітня 2024

Яку погоду прогнозують синоптики на цей тиждень

Аномально холодна погода, яка встановилася в Україні наприкінці першої декади січня, поступово зміниться на більш м’яку з помірними нічними морозами, а на південь та схід прийде справжня відлига з дощами, туманами та додатною температурою.

Про це заявив метеоролог Ігор Кібальчич, пише Метеопрог.

За його словами, потепління відбудеться внаслідок зміни атмосферної циркуляції та переважання південно-західних вітрів.

У понеділок, 15 січня, погодні умови визначатиме поле зниженого атмосферного тиску. У більшості областей очікується сніг, подекуди помірний. У Криму та Приазов’ї мокрий сніг та дощ. У Карпатах значний сніг. На дорогах більшості областей утримається ожеледиця. Вітер переважно південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі -5…-10 °С, у Криму та на узбережжі морів близько 0 °С; вдень -3…+2 °С, у Криму та Одеській області +2…+7 °С.

У вівторок, 16 січня, хвильове збурення на холодному фронті спричинить помірні, місцями значні опади в центральних, південних, східних та Сумській областях. У Криму, Приазов’ї та на Донбасі переважно дощі. У західних областях невеликий сніг. Подекуди в Україні тумани. Вітер західний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 – 17 м/с. Температура повітря вночі -4…+1 °С, вдень на Лівобережжі -1…+4 °С, на решті території 0…-5 °С.

У середу, 17 січня, вночі очікується невеликий сніг у північних, східних областях та у Карпатах. Вдень в Україні без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі -7…-12 °С, подекуди -13…-16 °С; вдень -2…-7 °С, у південній частині та у Криму -1…+4 °С.

У четвер, 18 січня, у західних та північних областях очікуються помірні опади у вигляді снігу, мокрого з снігу, з переходом у дощ. Місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. На решті країни без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с, вранці та вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі -4…-9 °С, вдень -1…+4 °С, у західних та південних регіонах +3…+8 °С.

У п’ятницю, 19 січня, очікується нестійка погода з опадами, переважно у вигляді дощу, у західних областях місцями з мокрим снігом. Подекуди тумани. Вітер південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря протягом доби становитиме 0…+5 °С, у південній частині вдень +6…+11 °С.

У суботу, 20 січня, очікується поступове зниження температури та перехід опадів із дощу у сніг. На дорогах місцями утвориться ожеледиця. Вітер північний, 7 – 12 м/с. Температура повітря протягом доби коливатиметься в межах -4…+1 °С, у Криму та Приазов’ї +3…+8 °С.

У неділю, 21 січня, вночі у східних та південних областях, вдень у Криму пройде сніг та мокрий сніг. На решті території України без опадів. Вітер змінних напрямків, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі -5…-10 °С, вдень -4…+1 °С. У південній частині та у Криму -1…+4 °С.


Залишити коментар